Når hverken teknologi eller kreativitet må være dine blinde vinkler

Du har nok hørt det en del gange før, men man kan desværre ikke være god til alt her i livet.

Vi har styrker inden for forskellige områder. Men hvad gør vi i en verden, der stiller større og større krav til alsidige kompetencer? Kan jeg både være kreativ og superninja inden for tech? Mit svar er både og. Jeg vil påstå, at jeg selv er teknisk kompetent og lidt kreativ. Men jeg tror, de fleste mennesker, jeg kender og arbejder sammen med, generelt er bedst til enten den ene eller den anden disciplin. Og det er okay! For nøglen ligger i samarbejdet mellem de forskellige kompetencer.

I mit arbejde med forskellige kunder er jeg generelt ret imponeret over niveauet og modenheden inden for kreativitet og teknologi. Dog oplever jeg rimelig ofte en blind vinkel, når det drejer sig om deres viden om den data, de har tilgængelig, og hvad deres tekniske løsninger egentlig kan gøre for dem. Jeg tror, at det ofte kan være lidt uoverkommeligt for nogle at dykke ned i. Det er en skam, for data og teknik kan virkelig være en stor kilde til kreativitet og til at skabe særligt gode kundeoplevelser. Også selvom alt lige i øjeblikket handler om den allestedsnærværende coronakrise!

Oplevelser fra det virkelige liv
Jeg oplevede fornylig en situation, hvor der var et mismatch mellem teknologi (data) og kreativitet. Virksomheden havde et segment på 100.000 mennesker, som de ønskede at sende et nyhedsbrev til. De skelnede slet ikke imellem segmentet og produkter i nyhedsbrevet, eller hvilke interesser de 100.000 mennesker havde. Nyhedsbrevet bestod af en række meget specifikke produkter, som primært appellerede til en gruppe af mennesker med én bestemt interesse. Og man vidste ikke, hvor mange af de 100.000 der faktisk delte eller havde denne specifikke interesse.

En ærgerlig historie – især med den teknologi vi har til rådighed i dag, hvor det aldrig har været nemmere at personalisere. Samtidig risikerer man i sådan en situation, at udsendelsen skader mere, end den gavner. Hvis du var modtager og faldt uden for kategori – ville du så ikke unsubscribe? Jeg ville overveje det kraftigt. For her er kreativiteten gået fløjten. Man kommer til at fortsætte i den samme rille uden egentlig at reflektere over, om man kan gøre tingene på en bedre måde.

Mit forslag til virksomheden var at designe et mere differentieret nyhedsbrev ud fra interesser og med dynamisk indhold. På en ret nem måde kunne de altså personalisere og sikre sig, at deres kunder fik en langt bedre oplevelse. Ingen tvivl om at det stiller højere krav til mængden af content, der skal produceres, men det er helt sikkert også noget, der kan aflæses direkte i KPI’erne.

Jeg oplever også indimellem virksomheder, hvor der går så meget produktion og maskineri i kampagnerne, at der næsten bliver trykket på send med bind for øjnene. Det er selvfølgelig også et udtryk for, at vi lever i en presset hverdag, hvor der skal produceres noget for hele tiden at være til stede.

Desværre betyder det, at nogle virksomheder ikke udfordrer sig selv i forhold til at differentiere sig, selvom de rent faktisk kan gøre det med den data, de har til rådighed. Det er vigtigt, at man indimellem lige stopper op, og gentænker den måde ens kampagner bliver eksekveret på. Ellers risikerer man at sakke bagud i forhold til udviklingen og konkurrenterne. Og lige nu, her midt i coronakrisen, er en helt oplagt mulighed, der (forhåbentlig) aldrig kommer igen.

Vil du høre mere om, hvordan vi hos Nordlid arbejder med marketing automation, så kontakt os på +45 31 10 00 95 eller welcome@nordlid.com