gamification

Gamification & marketing cloud-løsninger

Brugen af spilelementer inden for marketing og salg, også dét der refereres til som ’Gamification’, er gennem de sidste par år gået fra ”buzz” til ”bucks” — i hvert fald hos de mest visionære virksomheder og brands. For de har erfaret, at disciplinen rummer nogle gode muligheder for at engagere dé kunder, der ellers er svære at komme tæt på.

Mange betragter dog fortsat gamification som en flyvsk gimmick uden kommerciel vægt og tyngde – og det er selvsagt en skam. For i samspil med moderne marketing cloud-løsninger fra blandt andre Salesforce, Oracle og Agillic kan den blive din virksomheds stærke kommercielle partner i skabelsen og fastholdelsen af salg gennem hele kundens livscyklus — præcis som det er tilfældet hos flere af vores kunder her hos Nordlid.

Gamification viser for eksempel sin store værdi i indsamlingen af permissions, leads og kundedata (data harvest), og når målgrupperne skal engageres i virksomhedens produkter og services. Ja, disciplinen kan faktisk tilføre værdi gennem hele kundens livscyklus — og der kan for eksempel slås to fluer med ét smæk ved at bruge én gamification-aktivitet til både at skabe kendskab og kvalificere leads.

Det er dog vigtigt at holde sig for øje, at de mest succesfulde gamification-løsninger altid tager afsæt i et solidt strategisk fokus kombineret med en stærk, veleksekveret kreativ idé. Og når det hele går op i en højere enhed, vil den ofte også stå på masser af omtale og delinger på sociale medier. Så der er ikke rigtig nogle undskyldninger for ikke at komme i gang nu.  

Hvis du ønsker at blive klogere på gamification, og hvordan disciplinen kan hjælpe dig med at løse nogle af dine forretnings-problemer, så hiv fat i os på Nordlid. Vi er altid klar på at tage en uforpligtende snak og øse ud af vores digitale erfaringer fra arbejdet med nogle af Danmarks mest succesfulde virksomheder.