De bedste knive skal også slibes

Vi bliver aldrig færdige med at dygtiggøre os her i livet – i hvert fald ikke, hvis vi vil følge med udviklingen. Og den udvikling går stærkt, når man snakker digitale platforme. Der er derfor et konstant behov for at udvikle sine kompetencer i takt med platformenes udvikling – og den digitale udvikling i det hele taget.

Derfor har vi også hos Nordlid et vedvarende fokus på certificeringer som et værktøj til at sikre, at vi har de rette kompetencer. Viden er vores primære aktiv og valuta, så vi søger konstant at bygge på og øge værdien igennem vores dygtige medarbejdere. Derfor har vi den seneste tid i vores martech team opnået en række nye certificeringer:  Salesforce Marketing Cloud Consultant, Salesforce Pardot Specialist, Salesforce Pardot Consultant (x3), Salesforce Marketing Cloud Administrator, Oracle Service Cloud Sales Specialist, Oracle Service Cloud Presales Specialist, Segment Analytics (x3), Segment Implementation.

Certificeringer er selvfølgelig bare ét ud af flere værktøjer, men det er i stigende grad vigtigt, fordi det fungerer på flere plan:

1) Personlig udvikling

Certificeringer er en rigtig god måde at tilegne sig viden på, fordi hver enkelt certificering afgrænser et læringsfelt, som du kan dykke ned i og efterfølgende få et papir på, at du kan. Sidstnævnte er væsentligt, fordi det giver en fælles referenceramme for viden både i bredden og dybden. Med det sagt, så er det selvfølgelig først, når den viden skal sættes i spil over for konkrete udfordringer på rigtige kunder, at den kommer til sin ret og for alvor bliver sat på prøve. Og det kræver mere end certificeringer at lykkes på den front, men det er trods alt en rigtig fin indikator for, om man overordnet er vidende omkring en given platform. Herunder, hvilke features man har kendskab til – og i visse tilfælde også niveauet af det kendskab.

2) Platformudvikling

Certificeringer er også en rigtig god metode til at holde sig opdateret med udviklingen inden for de enkelte platforme. Den udvikling går så stærkt i disse år – og accelereres ofte yderligere via opkøb – at det kan være svært at bibeholde overblikket og følge med læringsmæssigt. Her er der ofte hjælp at hente i certificeringerne. Salesforce er f.eks. ekstremt gode til at publicere nyt uddannelsesmateriale hele tiden i deres Trailhead-platform og samle dette materiale i certificeringer.

3) Nye platforme

Endelig spiller certificeringer også en væsentlig rolle, når vi skal udvide vores kompetencer til at dække helt nye platforme. Vi skal f.eks. i gang med at arbejde med Customer Data Platformen (CDP) Segment sammen med en af vores kunder, og dette kræver, at nogle medarbejdere opkvalificeres til at kunne forstå, hvad platformen kan og ikke kan. Igen er certificeringerne et afgørende værktøj til at kunne generere denne initiale basisviden på en nem og strømlinet måde.