Rasmus er vores nyeste konsulent i vores kraftigt voksende Saleforce-team. Klog, sjov og ikke mindst ambitiøs. Vi har stillet Rasmus 10 spørgsmål – læs dem og Rasmus’ svar her:

1. Hvem er du? 

Jeg hedder Rasmus, er 32 år gammel og opvokset i Holbæk, hvilket har givet mig en god vestsjællandsk dialekt, som min hustru ynder at drille mig med – og ja, jeg driller nu også hende med hendes vestegnsdialekt. Jeg bor på Amager sammen med min hustru og vores søn Theodor, som snart er 2 år. Vi blev gift i år, og ret tidligt på året indså vi, at vi nok hellere måtte aflyse det store bryllup, vi havde planlagt. Så grundet covid-19 blev det hele en smule anderledes, end vi havde forestillet os, men det var stadig et helt perfekt lyspunkt i det her ellers ret triste år.

Jeg har læst innovation og forretningsudvikling på CBS, og mens jeg arbejdede som Business Development Manager, havde jeg ansvar for implementeringen af Salesforce. Jeg udviklede en interesse for platformen og fandt hurtigt ud af, at jeg godt ville arbejde mere med det i en konsulentrolle.

2. Hvad skal du lave hos Nordlid?

Hos Nordlid er jeg en del af Martech-teamet, hvor jeg hjælper vores kunder inden for Salesforce CRM og Marketing Cloud. Jeg assisterer også vores travle CRM-arkitekt med nogle af de opgaver, han ikke kan nå, så jeg håber at kunne trække en del teknisk kunnen ud af ham og virkelig udvide min forståelse for platformen. Jeg har allerede en del erfaring med CRM-delen og vil ved at blive certificeret inden for Marketing Cloud udbygge min erfaring her gennem forskellige projekter.

3. Hvorfor valgte du at arbejde hos Nordlid?

Jeg valgte først og fremmest at arbejde for Nordlid på grund af den bredde af kompetencer, der findes her. Det var meget vigtigt for mig at finde en arbejdsplads, hvor der ikke bare var mange dygtige Salesforce-kyndige, som jeg kan lære fra, men også generelt brede kompetencer som kan inspirere og udvikle.

Dernæst var det helt klart den positive kultur, som jeg tydeligt kunne fornemme hos Nordlid, der tiltrak mig. Prioriteringen passer meget godt på min personlighed – at det er det faglige, og det, som interesserer mig, som kommer først, men også at være et sted, hvor alle er så imødekommende, og kulturen er så stærk, forstærker alt det positive.

4. Hvad er de vigtigste kompetencer, du tager med ind i jobbet?

Blandt mine vigtigste kompetencer er helt klart, at jeg kommer med en solid erfaring fra kundesiden som projektleder på Salesforce-implementering og derfor har en god forståelse for nogle af de problemstillinger og spørgsmål, man står overfor i et projekt, og når man arbejder med eksterne konsulenter.

Jeg ved, at en anden kompetence, som bliver vigtig i jobbet, er min evne og erfaring med at arbejde med mange interessenter og sikre en solid overlevering af løsninger. Jeg ved, hvor vigtigt det er, at det, som bliver udviklet, ikke bare er lappeløsninger på en konstant stigende teknisk gæld, men gennemgribende løsninger, som gør næste skridt nemmere. Jeg er god til at identificere de fremtidige problemer og konsekvenser af en løsning og planlægge, hvordan man kan optimere en løsning inden for de givne rammer. En del af det er også at sørge for en ordentlig overlevering, og der ved jeg, at letlæselig dokumentation ikke bare skal være en eftertanke, men at det skal være tænkt ind i hele processen. Det er aldrig sjovt at skulle onboardes på et projekt, hvor dokumentationen hovedsageligt er et spørgsmålstegn.

5. Hvad ville dit ’drømmeprojekt’ være? 

Mit drømmeprojekt lige nu vil helt sikkert være at få lov at hjælpe en ambitiøs virksomhed med at totalt transformere og digitalisere deres arbejdsgange, og vigtigst af alt kundeoplevelsen, ved at bringe alle Salesforce CRM og Marketing Clouds redskaber i brug.

6. Hvad er din største force?

Jeg synes selv, at en af mine største forcer er, at jeg er god til at tænke i systemer og helheder. Jeg kan godt lide at organisere ting og mine tanker, og jeg bygger forholdsvist hurtigt detaljerne i en opgave ud fra min forståelse af helheden. I forbindelse med for eksempel projekter og implementeringer virker det meget godt, i forhold til at jeg hurtigt kan strukturere en plan og sørge for, at det større billede altid konsekvent kommer til udtryk i detaljerne.

7. Hvad er dit mål for 2021? 

Professionelt er målet for 2021 først og fremmest at få min certificering som Marketing Cloud Consultant. Jeg er allerede i gang med de certificeringer, der leder op til det, og tidsplanen ser ud til at holde. Efter det vil jeg meget gerne dykke lidt mere ned i udviklersporet hos Salesforce.

Personligt er det ikke bare et mål, men en nødvendighed, at flytte i hus. Med en søn på snart 2 år og kun 58m2 er pladsen ekstrem smal derhjemme, og vores knap så moderne køkken er en daglig kilde til udfordringer. Jeg tror også, at min søn ville nyde en have at kunne boltre sig i.

8. Hvilke kompetencer skal du arbejde på at udvikle?

Nummer et på listen må helt sikkert være at kunne snakke, samtidig med jeg laver noget andet. Jeg har en fantastisk evne til at kunne lukke alt andet ude og bare fokusere på det, jeg laver eller tænker på. Det har bare den bagside, at hvis man snakker til mig imens, kan det tage lidt tid, før jeg lige mentalt skifter spor og kan give dig et sammenhængende svar, hvis jeg altså overhovedet hører dig. Men jeg nyder dog også godt af at kunne fordybe mig.

9. Hvem er dit forbillede?

I en professional kontekst synes jeg, at Cal Newport, som har skrevet om Deep Work og Digital Minimalisme er en meget god kilde til inspiration. Vi lever generelt i en verden, hvor distraktionerne er allestedsnærværende, og jeg tror, at ideerne om, at vi derfor bliver nødt til at værne ekstremt meget om vores evne til at være til stede i nuet uden konstante distraktioner fra diverse medier kan give positive resultater både på arbejdet og i det private.

Privat synes jeg, Joe Rogan er et meget godt valg, som måske også afslører, at jeg bruger meget tid på YouTube. Jeg er vild med hans åbenhed over for vidt forskellige typer mennesker og ideer, og at emnerne spænder så bredt lige fra det bundseriøse til det forholdsvist skøre. Det matcher meget godt min personlighed, for jeg elsker at snakke om ideer, og jeg elsker også de lidt skøre emner, så verden ikke altid bliver for seriøs.  

10. Hvad laver du, når du ikke er på Bryggen? 

Når jeg ikke er på arbejde, er jeg hovedsageligt sammen med min familie – både i min egen lille hjemmegruppe, men også i vores større familie. Jeg kommer fra en familie, hvor vi alle er meget tætte og altid har tilbragt meget tid sammen – det samme håber jeg at kunne give videre til min egen søn, selvom vi nok ikke kommer til at bo i samme lille by alle sammen.

Når coronarestriktionerne tillader det, ses jeg med venner på diverse ølbarer, oftest på Amager, hvor vi alle bor. De varmeste anbefalinger til Hopp House og Amager Bryghus herfra. I denne vintertid, hvor omstændighederne er anderledes, end de plejer, er der skruet op for julehyggen og Netflix derhjemme. Det kan bestemt noget, men nøj jeg glæder mig til vaccine, forår og udendørsoplevelser i 2021.